Zdravljenje abdominalne debelosti

ReduStim je medicinski pripomoček, ki odstrani dve konfekcijski številki, brez bolečin in stranskih učinkov. Redustim tehnologija temelji na biomagnetnih poljih, ki naravno stimulirajo odpravljanje nakopičenih maščobnih celic. Postopek je zelo preprost in neboleč.

Abdominalna debelost

Imeti zelo velik obsega pasu (120 cm za moške in 110 cm za ženske ali več) poveča tveganje za števina kronična obolenja. To so ugotovitve, ki so jih oznanili ameriški razskovalci iz raziskave, ki je zajemala 56.543 žensk, starih 50 in več. V menopavzi se predvsem zaradi hormonskih sprememb in presežka androgenih hormonov pojavi abdominalna oblika debelosti, ki poveča tveganje za povišan krvni pritisk, sladkrno bolezen tipa 2 in številna druga kronična obolenja.

Vpliv debelosti na neplodnost

Debelost tako povzroča neredne menstrualne cikluse, poveča tveganje za neplodnost, spontani splav, ter za povišan krvni tlak in sladkorno bolezen v nosečnosti. Estrogeni so hormoni, ki uravnavajo menstruacijo in pripravljajo maternico za nosečnost. Pretežno nastajajo v jajčnikih, v primeru debelosti pa se dodatno proizvajajo v maščobnih celicah. Povišan nivo estrogenov povzroča hormonsko neravnovesje, ki vpliva (moti) na ovulacijo. ReduStim je alternativa operativnim posegom kot je npr. liposukcija. Glede njegovih koristih so bile izvedene številne študije, zlasti na področju neplodnosti, povezane z abdominalno debelostjo.